Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Tag: kontrowersja

Druga żółta kartka dla Milinkovic-Savica za niesportowe zachowanie, ale czy słuszna? [WIDEO]

Druga żółta kartka dla Milinkovic-Savica za niesportowe zachowanie, ale czy słuszna? [WIDEO]

W minionej kolejce Serie A byliśmi świadkami dość sporej niespodzianki. AS Roma przegrała na własnym stadionie ze SPAL 0:2. Oczywiście nie mogło się to obyć bez kontrowersji. Jedna  z nich zaprezentowana jest na klipie powyżej. Dobrze nam znany z ekstraklasowych boisk Vanja Milinkovic-Savic otrzymał drugą żółtą […]

Bardzo ciężka sytuacja z meczu Arka-Górnik. Jaka powinna być decyzja? [WIDEO]

Bardzo ciężka sytuacja z meczu Arka-Górnik. Jaka powinna być decyzja? [WIDEO]

Bardzo ciężką sytuację mieli do rozstrzygnięcia sędziowie meczu Arka Gdynia – Górnik Zabrze. Zdarzenie to nie jest czarno-białe.  Według mnie finalna decyzja była słuszna. Uważam, że kontakt nastąpił przed polem karnym, więc dodatkowo należy pokazać żółtą kartkę. Źródło: Arbiter Cafe

Wisła 1:1 Wisła. Czy drużynie z Płocka należał się rzut karny? [WIDEO]

Wisła 1:1 Wisła. Czy drużynie z Płocka należał się rzut karny? [WIDEO]

W piątkowy wieczór zmierzyły się drużyny Wisły Kraków i Wisły Płock. Sędzią głównym był Daniel Stefański z Bydgoszczy. W 74. minucie meczu, doszło do dość kontrowersyjnej sytuacji, gdzie musimy zastanowić się, czy zawodnik, który był na pozycji spalonej wpływał na grę. Źródło: Arbiter Cafe

Jaka kartka należała się w tej sytuacji? Żółta, czy czerwona? (SPA/DOGSO) [WIDEO]

Jaka kartka należała się w tej sytuacji? Żółta, czy czerwona? (SPA/DOGSO) [WIDEO]

Ciekawa, bo kontrowersyjna i fajna pod względem szkoleniowym sytuacja z Superpucharu Turcji. W meczu zmierzyli się: Galatasaray i Akhisarspor.  Mamy tutaj klasyczny klip, gdzie należy ocenić sytuację pod kątem: przerwania akcji korzystnej (SPA) lub przerwania realnej szansy na zdobycie gola (DOGSO). Osobiście, bliżej mi w tej […]

Ręka, czy nie ręka? Kontrowersja z meczu Lech-Cracovia

Ręka, czy nie ręka? Kontrowersja z meczu Lech-Cracovia

Kontrowersyjny rzut karny z meczu Lech Poznań – Cracovia Kraków. Co myślicie o tym zagraniu piłki ręką?  Oczywiście kontakt z ręką jest, ale czy do odgwizdania? Według aktualnych Przepisów Gry, kluczowym pojęcie jest rozmyślność zagrania. Czy w tym przypadku ta rozmyślność występuje? Jak dla mnie […]

O kontrowersyjnym karnym w finale słów kilka

O kontrowersyjnym karnym w finale słów kilka

Sytuacja z 34. minuty finałowego spotkania Francja-Chorwacja podzieliła arbitrów na całym świecie. Po wykonanym rzucie rożnym, piłka uderzyła obrońcę w rękę. Sędzia Nestor Pitana początkowo wskazał na rzut od bramki, a następnie, po obejrzeniu powtórki, podyktował rzut karny. Przeanalizujmy tę sytuację krok po kroku. Sięgnijmy […]

Iran-Portugalia. VAR-czerwona/żółta kartka.

Iran-Portugalia. VAR-czerwona/żółta kartka.

Spójrzcie na sytuację z wczorajszego meczu Iran-Portugalia. Czy Cristiano Ronaldo powinien otrzymać czerwoną kartkę? Źródło: TVP Sport

Polska-Senegal. Kontrowersja przy drugiej bramce.

Polska-Senegal. Kontrowersja przy drugiej bramce.

Spójrzcie na sytuację przy bramce na 0:2. Czy można było to lepiej rozegrać?

Kontrowersja w La Liga. Celta Vigo – FC Barcelona

Kontrowersja w La Liga. Celta Vigo – FC Barcelona

Czy Iago Aspas zagrał piłkę ręką? Czy bramka powinna zostać uznana?